top of page
Yazarın fotoğrafıAv. Erdem Ustaoğlu

Trafik Cezasına İtiraz Dilekçe Örneği


Trafik cezasına itiraz için gerekli olan dilekçe örneğini aşağıda paylaşıyoruz.


Ustaoğu hukuk trafik cezasına itiraz dilekçe örneği
Trafik cezasına nasıl itiraz edilir?


(İlgili il) NÖBETÇİ SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


İDARİ YAPTIRIMA

İTİRAZ EDEN : İsim ve Soy isiminiz


VEKİLİ : Av. Erdem USTAOĞLU


İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TANZİM TARİHİ :


İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TEBELLÜĞ TARİHİ :


İTİRAZ KONUSU OLAN İDARİ YAPTIRIM : (İlgili İl) Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün ........seri, ….sıra numaralı trafik idari para cezası tutanağının itirazen iptali talebidir.


AÇIKLAMALAR :

Müvekkilim hakkında düzenlenmiş idari para cezası hukuka aykırıdır. Şöyle ki;


  1. Müvekkilim adına kayıtlı ……………tescil plakasına kayıtlı hususi otomobilin, Karayolları Trafik Kanunu`nun 61/1 B maddesi hükmüne istinaden ''Park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde park etme cezası'' suçunun işlendiği gerekçesiyle müvekkilin gıyabında kesilen ekte sunulu …………. tarihli, toplam 690,00 TL. bedelli trafik cezası tutanağı düzenlenip, …………… tarihinde müvekkilime tebliğ edilmiştir.

  2. İşbu tutanak hukuka aykırıdır. Şöyle ki; müekkilin aracının bulunduğu noktada park yasağını belirten herhangi bir levha bulunmamaktadı (EK-1 olarak cezanın kesildiği yere ait fotoğraf). Belirlilik ilkesi gereğince kişiler hangi eylemlerinin suç olup olmadığı konusunda kanunların çizdiği sınırlar çerçevesinde hareket etmektedir. Park etmenin yasak olduğunu belirten herhangi bir uyarı veya ikazın olmadığı bir alanda park cezası kesilmesi idarenin keyfiliği sonucunu doğuracak ve gerek kanunilik ilkesi gerek belirlilik ilkesinin ihlali olacaktır.

  3. Netice itibariyle somut delilden yoksun, memurun kendi takdiri ile tanzim edilmiş olan bu ceza haksızdır ve işbu ceza ve tutanağın iptali için sayın mahkemenize başvurma zarureti hasıl olmuştur.


HUKUKİ NEDENLER: İlgili mevzuat.


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz olunan nedenlerden dolayı itirazın kabulü ile yasalara aykırı olarak düzenlenen ……………., ……….seri, …………ıra numaralı Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağının ve para cezasının iptaline karar verilmesini vekaleten saygılarımla arz ve talep ederim.

11.679 görüntüleme1 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Aug 19
Rated 5 out of 5 stars.

Harika bir dilekçe örneği

Like
bottom of page