top of page
Yazarın fotoğrafıAv. Erdem Ustaoğlu

İş Akdinin Haklı Feshi İhtarname Örneği



İHTARNAME


İHTAR EDEN:  İsim-Soyisim, T.C Kimlik Numarası, Adres


MUHATAP: İsim-Soyisim, T.C Kimlik Numarası, Adres (Şirket yetkilisine husumet yöneltilmeli)


KONU: Tarafınızla hali hazırda devam eden iş sözleşmesini haklı neden ile feshettiğimi tarafınıza bildiren ve aşağıda açıklamalar kısmında belirtilen alacaklarımın 10 iş günü içerisinde ödenmesi talebi hakkındadır.

AÇIKLAMALAR:


  1. Kurumunuz bünyesinde (mesleğinizi yazın) olarak …/…/… tarihinden bu yana aktif bir şekilde görev yapmaktayım.


  2. İşe başlama tarihinden bu yana mesai saatlerine uymuş olmama rağmen her ayın 1'inde yatırılması gereken maaşım 10 gün geçmesine rağmen hala yatırılmamım olup bu durum benim için çekilmez bir hal almıştır.


  3. İşe başladığım tarihten, işbu sözleşmenin sona erdiği …/…/… tarihine kadar geçen süre zarfında belirtilen haftalık mesai saatlerime ek olarak çalıştırıldığım sürelerin fazla mesai ücreti tarafıma ödenmemesinin yanı sıra ulusal bayram ve genel tatil günleri (UGBT) çalıştırılmış bulunmaktayım.


  4. Yukarıda belirtilen sebeplerle, iş akdimi haklı sebeple sonlandırmaktayım. İşbu fesih bildiriminde, … yılı … ayından fesih tarihine kadar olan süre zarfında günlük maaşımın, İş Kanunu’na göre kullanılmayan bakiye yıllık izin ücretimin, haklı sebep nedeniyle feshim dolayısıyla kıdem sürem göz önüne alınarak kıdem tazminatımın, işe başladığım tarihten itibaren …/…/… tarihine kadar çalıştırıldığım halde ödenmeyen fazla mesai ücretlerimin ve ulusal bayram ve genel tatil günleri ücretlerimin toplamı olan..............(Buraya miktar belirtebilir veya karşı taraftan bir teklif gelmesini bekleyebilirsiniz), işbu fesih bildiriminin tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde tarafıma ödenmesini talep ederim. Aksi takdirde, yasal yollar ile uyuşmazlığı gidereceğim hususunu önemle belirtmek isterim.



Sayın noter, üç nüshadan oluşan işbu ihtarnamenin bir suretinin muhataba posta yoluyla tebliğini, bir suretinin siz tarafından saklanmasını ve bir suretinin ise tarafıma verilmesini saygıyla arz ve talep ederim.(…../……../……)



İş akdinin feshi ihtarname örneği ustaoglu.com.tr

47 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page